Starostlivosť o tetovanie

Starostlivosť o tetovanie

Keď ste sa rozhodli pre nové tetovanie, je dôležité, aby ste sa oň správne starali. Starostlivosť o tetovanie zahŕňa použitie vhodných hygienických postupov, aby sa zabezpečila dobrá liečba a zdravé hojenie. Pozorne si prečítajte nasledujúce kroky, aby ste sa uistili, že vaše tetovanie bude vždy vyzerať skvele. 

 
1. Čistota! Po vytvorení tetovania je veľmi dôležité, aby ste ho udržiavali čisté, podľa možnosti sa vyhýbali prašnému alebo inak znečistenému prostrediu. 
 
2. . Na čerstvé tetovanie vám bude aplikovaná fólia Suprasorb. Fólia Suprasorb má vysokú absorpčnú schopnosť a chráni vaše tetovanie pred vonkajšími vplyvmi. Dokonale zabraňuje vysušovaniu a podporuje hojenie. Fólia sa odporúča nechať nalepená 6 dní od dňa aplikácie tetovania. S fóliou je možné sa sprchovať vlažnou vodou. V prípade ak sa fólia nedopatrením odlepí skôr aj keď len čiastočne natoľko že je čerstvé tetovanie odkryté, treba ju dať dole a tetovanie umyť vlažnou vodou, antibakteriálnym mydlom  a naniesť v jemnej vrstve krém na tetovanie. Pokiaľ sa zdá tetovanie pod fóliou na druhý deň po aplikácii roztečené, netreba si robiť starosti. Je to spôsobené nazbieraním krvi a farby pod fóliou, po odlepení sa prebytočná farba umyje a tetovanie bude vyzerať ako pred aplikáciou fólie. 
 
 3. Ošetrujte tetovanie. Naneste na tetovanie krém na tetovanie, ktorý pomáha zmierniť svrbenie a podporuje hojenie. Naneste malé množstvo krému na dotyk a jemne rozotrite. Ak je potrebné, ošetrujte tetovanie krémom každý deň počas prvých 14 dní po vytvorení tetovania. 
 
4. Dajte si pozor, aby nedošlo ku kontaminácii. Vždy si dôkladne umyte ruky pred ošetrením tetovania. Nesmiete sa dotýkať tetovania špinavými rukami, aby nedošlo k sekundárnej infekcii. Starostlivosť o nové tetovanie je veľmi dôležitá. Ak sa o tetovanie budete správne starať, bude vyzerať skvele po celé roky. Dúfame, že tieto kroky vám pomôžu udržať vaše tetovanie vždy v dobrom stave. 

Autor Článku:

Martin Balara

Po absolvovaní základnej a strednej umeleckej školy v Prešove som 5 rokov podnikal a pracoval v reklamných agentúrach. Postupom času mi začalo chýbať výtvarné umenie a hľadal som si k nemu cestu späť…

Najnovšie Články

17. Jula 2023